Ventilatie voor een gezond binnenklimaat

CV reparatiesBij Euro Service Heating – Thermeco willen we dat u geniet van een goed en gezond binnenklimaat in uw woning. Daarom voorzien wij uw woning graag van een goed ventilatiesysteem. Dat zuivert de lucht in uw huis waardoor onder andere sufheid tot het verleden behoort.

Samen met u bekijken we met welk ventilatiesysteem u het best gediend bent

Natuurlijk ventilatiesysteem

De toevoer wordt geregeld door regelbare roosters in ramen of muren. De lucht wordt vanuit de vochtige ruimtes (bad, keuken, ...) via luchtkokers op natuurlijke wijze afgevoerd. Er wordt geen ventilator gebruikt. Natuurlijke ventilatie heeft het voordeel dat het weinig energie vraagt en dat de bouwkosten goedkoper zijn. Het nadeel is de onzekerheid over de prestatie van het systeem. Het vergt vooral een goed ontwerp van het gebouw waarbij vooraf rekening moet worden gehouden met deze wijze van ventileren. Natuurlijke ventilatie kan echter niet overal worden toegepast. Wij raden natuurlijke ventilatie af, onder andere bij gebouwen met vervuilde lucht, waar veel lawaai of beperkte zonwering aanwezig is en bij landschapskantoren.

Mechanische toevoerventilatie

Buitenlucht wordt in de woning geblazen via een ventilator en verlaat die ruimtes via regelbare roosters en verticale kanalen. Dergelijk ventilatiesysteem wordt in woningen nauwelijks toegepast.

Mechanische afvoerventilatie

Soms het ‘dampkap-principe’ genoemd: de toevoer gebeurt door regelbare roosters in de ramen of muren, waarna een ventilator de lucht aanzuigt, om via de natte ruimtes (badkamer, keuken, washok, ...) weer de woning te verlaten.

Combinatie van mechanische toevoer met mechanische afvoer

Dit systeem is vrijwel het beste systeem. Het wordt meestal voorzien van warmterecuperatie. Zo kan het warmteverlies - dat normaal gebeurt door afvoer van lucht of door aanvoer van niet-verwarmde lucht - bijna volledig worden opgevangen. Dit levert een grote energiebesparing op.

Dit balansventilatiesysteem kan gemakkelijk ingesteld en aangepast worden. Een jaarlijkse controle van het systeem is aanbevolen. Een onevenwichtige balans leidt immers tot gevoelige vermindering van de prestaties en kan een negatieve invloed hebben op de woon- en werkomgeving.

Lokale mechanische ventilatie

Dit is de perfecte oplossing voor appartementen en kantoorgebouwen.